Vermut & Periodisme

L'àgora dels periodistes del s. XXI

ViP 28/12/13 | Les corresponsalies: el repte d’informar des de fora

veriper3_peque

Vermut & Periodisme és una trobada on es donen cita diferents periodistes i comunicadors amb esperit crític, per tal de reflexionar sobre la professió. La propera trobada de Vermut i Periodisme tindrà lloc al Cafè Salambó (Torrijos, 51), el proper dissabte 28 de desembre, a les 12:00h del migdia. El tema de debat l’hem titulat Les corresponsalies: el repte d’informar des de fora. Quines són les particularitats d’informar des de l’estranger? Quin és l’estat de la informació internacional als nostres mitjans? Com es tracten determinades notícies a uns països i uns altres? Com ens veuen des de fora? Per donar resposta a aquestes i altres preguntes, comptarem amb la presència de:

Toni Cruanyes, periodista. Ha sigut corresponsal de TV3 a París. Ha treballat a El Temps, El Punt i RAC1, entre d’altres. Ha sigut corresponsal a Londres, des d’on va cobrir els últims anys de poder de Tony Blair, les guerres de l’Afganistan i de l’Iraq, i els atemptats del 7-J al metro de Londres. Ha sigut presentador del 3/24 i presentarà el Telenotícies Vespre de TV3 a partir de 2014. (@tcruanyes_tv3)

Xavier Aldekoa, periodista. Viu a Johannesburg. És corresponsal de La Vanguàrdia a l’Àfrica. Ha cobert conflictes socials a Somàlia, RD Congo, Angola, Mali Zimbabwe i més de 30 països. Col·labora amb diferents diaris i programes de ràdio. És membre de Muzungu, productora social i independent. (@xavieraldekoa)

Albert Segura, periodista. És corresponsal a Brussel·les des de 2007. Treballa per RAC1, 8TV, ACN i El Punt Avui, on abans havia treballat en la secció de política. Va començar a El 9 nou i a Ràdio4-RNE i també ha col·laborat a El Periódico, El Mundo o Deia. (@albertsegura_)

Bricio Segovia, periodista. Ha treballat a COM Ràdio i l’Agència EFE. És l’actual corresponsal del Diari ARA a Rússia i a les exrepúbliques soviètiques. Reporter de Russia Today, televisió internacional russa amb informació durant 24 hores en espanyol. Primer periodista en entrevistar en exclusiva a Evo Morales, en la seva tornada a Bolivia. (@briciosegovia) / Connexió via Skype.

Una de les particularitats de Vermut & Periodisme és que el debat, que tindrà una durada aproximada d’una hora i trenta minuts, s’incentivarà mitjançant un joc. Els periodistes i experts convidats hauran de respondre i/o comentar les preguntes i/o informacions que trobaran a dins d’uns sobres de colors. Hauran de reflexionar, doncs, sobre cites, titulars de premsa, preguntes i tuits. D’aquesta manera es mantindrà el ritme en un debat que també preveu la participació del públic assistent i dels tuitaires i internautes. La trobada es podrà seguir a través del hashtag #veriper3  (Twitter: @verperiodisme). Debat moderat per Marta Aguilar (@MartaJournalist) i Víctor F. Clares (@victorclares).

Per poder inscriure’t al segon Vermut & Periodisme, cal que ens indiquis que vols assistir a través del formulari de contacte que trobaràs a ‘Contacte‘, o bé que ens envïis un correu electrònic a premsa@vermutiperiodisme.com (nom i cognoms, mitjà amb el qual col·labores i correu de contacte). Les invitacions es donaran fins a omplir l’aforament.

La trobada tindrà lloc, per tant:

Dissabte 28 de desembre,
de 12:00h a 14:00h,
a Cafè Salambó 
(c/de Torrijos, 51, Gràcia)

Cartell veriper3

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on Desembre 20, 2013 by .